ALLEA

ALLEA е Европейската федерация на академиите на науките и на хуманитарните науки, която представлява повече от 50 академии от над 40 страни в Европа. От създаването си през 1994 г. ALLEA представлява своите академии-членки на европейската сцена и се стреми да насърчава науката като глобално обществено благо.

Нашите дейности са насочени към формиране на условията за наука и научни изследвания, осигуряване на най-добрите съвети, базирани на науката, които да са достъпни за гражданите и политиците, и засилване на ролята на науката в обществото. В духа на истинското сътрудничество, ALLEA предлага платформа за европейските академии да работят заедно по теми от взаимен интерес и за подобряването на жителите на Европа. Преодоляването на предизвикателствата в един все по-сложен свят изисква всеобхватно интердисциплинарно и международно сътрудничество от началото до края.

Допълнителна информация за ALLEA можете да намерите тук: www.allea.org

Визитка:

ALLEA
c/o Berlin-Brandenburg Academy of Sciences and Humanities
Jaegerstr. 22/23
10117 Berlin Germany
Tel +49 (0)30-3259873-72
Fax +49 (0)30-3259873-73
secretariat@allea.org
https://www.allea.org/

Актуално

Общо събрание на Европейската федерация на академиите на науките и на хуманитарните науки (ALLEA)

четвъртък, 4 юни 2020 |Коментарите са изключени за Общо събрание на Европейската федерация на академиите на науките и на хуманитарните науки (ALLEA)

Необходими са системни реформи и по-нататъшни консултации, за успешното прилагане на Plan S

петък, 11 януари 2019 |Коментарите са изключени за Необходими са системни реформи и по-нататъшни консултации, за успешното прилагане на Plan S

Преработено издание на български език на Европейския научен кодекс за почтеност на научните изследвания

петък, 13 юли 2018 |Коментарите са изключени за Преработено издание на български език на Европейския научен кодекс за почтеност на научните изследвания