Институтът за балканистика с Център по тракология на Българската академия на науките (ИБЦТ–БАН) представя инициативата – подкаст „Да поговорим за Балканите“.

В подкаста ще бъдат провеждани разговори с млади и утвърдени експерти от страната и чужбина по теми, свързани с историята, културата и съвременното развитие на Балканите.

Те ще бъдат публикувани със свободен достъп в платформите Spotify, Apple Podcasts, Podcast Addict, Podchaser, Pocket Casts, Deezer, Listen Notes, Player FM, Podcast Index и RSS Feed. По този начин слушателите ще имат възможност да ги чуят в удобно за тях време.

Основната цел на екипа на Института е академичното знание и резултатите от научните изследвания да бъдат представени на широката публика по нов начин чрез използване на един от най-популярните и най-бързо развиващите се формати в съвременния свят.

Гост в първия епизод е генералният директор на Българската телеграфна агенция Кирил Вълчев. До края на 2021 г. ще бъдат излъчени пет епизода, като инициативата ще продължи и през следващата година