Центърът за обучение – БАН и Кариерният център към ЦО-БАН организират серия уебинари АКАДЕМИЯ ЗА МЕКИ УМЕНИЯ за докторантите и младите учени от БАН.  Първото събитие е на тема ,,Комуникация на науката – въведение и практически насоки‘‘. Гост-лектори са доц. д-р Владимир Божилов, катедра „Астрономия“, Физически факултет, СУ „Св. Кл. Охридски“ и Камелия Митева, молекулярен биолог, основател на ,,Био игри“.

Дата на провеждане на уебинара:

14 април 2022 г. (четвъртък)

Продължителност на уебинара:

14.00 – 15.30 часа

Линк за включване към уебинара:

Платформа Zoom: https://us02web.zoom.us/meeting/register/tZMode2srjkjEtHF1UW-xHqUPMtMSIbjad30

Какво е „комуникация на науката“ и какви добри практики можем да следваме, за да комуникираме успешно резултатите от научните изследвания? Разказва доц. д-р Владимир Божилов, астрофизик и комуникатор на науката, и представя базираните на богатия си опит полезни насоки към младите учени.

Камелия Митева, молекулярен биолог, работещ на границата на биологията и изкуството, ще говори за креативния дизайн на научни ателиета за деца, чрез метода Design thinking. Лекторът ще обърне внимание на важни детайли от подготовката до цялостното осъществяване на дизайна и ще даде ценни съвети за докторанти и млади учени.

Очакваме Ви в платформа Zoom! Събитието е с безплатно участие, но е необходимо да се регистрирате на посочения по-горе линк в Zoom.

За допълнителна информация за лекторите и серията уебинари:

Център за обучение – БАН www.edu.bas.bg

Фейсбук страница на Кариерен център към ЦО-БАН https://www.facebook.com/careercenterbas/