Проект на „Пощенска карта 90 години от рождението на Светлин Русев“ беше представен в Българската академия на науките. Художничката Яна Анева е автор на проекта, в който е включена творбата „Ванга“ 1990 на Светлин Русев (1933-2018).

Церемонията е част от отбелязването на 90-годишнината на големия български художник, академик на БАН. Кулминацията ще се проведе на 12 юни в БАН, каза председателят на Българската академия на науките акад. Юлиан Ревалски.

Специални гости на церемонията бяха принц Майкъл Джордж Чарлз Франклин от Кент и  Княз Никита Лобанов-Ростовски. На събитието присъстваха председателят на Съюза на българските филателисти Спас Панчев, Румен Петков от Гражданско общество – Плевен, Михаил Тачев – изпълнителен директор на Международна фондация „Св. Св. Кирил и Методий“, народни представители и учени.

Княз Лобанов-Ростовски беше обявен за почетен член на Съюза на българските филателисти и получи златна значка от председателя Спас Панчев.

Изданието „Пощенска карта 90 години от рождението на Светлин Русев“ предстои да бъде валидирано през юни, след което ще се разпространява чрез търговската мрежа на „Български пощи“ ЕАД.