В Деня на народните будители държавният глава Румен Радев награди с почетния знак на президента изтъкнати български личности с голям принос към духовното развитие и научния авторитет на страната.

От БАН бяха отличени акад. Красимир Атанасов и чл.-кор Владко Панайотов.

Почетния знак на президента Румен Радев връчи на акад. проф. Красимир Атанасов за неговия научен и приложен принос в областта на изкуствения интелект, медицината, биологията, транспорта и редица други сфери, както и за постигнатия актив за издигане значимостта на българските научни публикации сред водещите в света.

За изключителните си заслуги към развитието на науката в областта на химията, минното дело и обогатяването и опазването на околната среда и екологията, както и за утвърждаването на престижа на България в световен мащаб, с  отличието бе удостоен член-кореспондент проф. д. т. н. инж. Владко Панайотов.

Неслучайно 1 ноември е и денят и на българските учени, посочи държавният глава в приветствието си в Гербовата зала на „Дондуков“ 2 и подчерта, че техният безспорен научен и приложен принос е истинска гордост и международно признание за научната ни общност и за България. Председателят на БАН акад. Юлиан Ревалски присъства на церемонията.

Снимка: www.president.bg