Онлайн бюлетин за актуална информация за кибер-заплахи и атаки, свързани с пандемията COVID-19 и възможни решения, е публикуван на интернет страницата на Института по информационни и комуникационни технологии на БАН (ИИКТ – БАН). Бюлетинът ще се публикува на български и английски език и е съвместна инициатива на ИИКТ – БАН и Британското посолство в София.

Изданието предоставя актуални новини в областта на киберсигурността, отнасящи се до малките и средни предприятия. Във всеки брой ще се представя по една ключова тема в кратък аналитичен вид, която препоръчва действия в определената приоритетна област. Ще се обърне внимание и на някои ценни ресурси за киберсигурността, както и ключови институции, имащи отношение с информационната сигурност в България, Обединеното кралство, НАТО и ЕС.

Редакционният съвет е съставен от членове на ИИКТ-БАН и партньори в областта на киберсигурността – Институт по отбрана към Министерство на Отбраната (ИО-МО), Европейски софтуерен институт – Център Източна Европа (ЕСИ-ЦИЕ) и Съюз за стопанска инициатива (ССИ). Всяко издание на бюлетина е с отделен главен редактор, който представя основната тема. Първият брой е под редакцията на проф. д-р Даниела Борисова, главен информационен директор (ГИМ) на ИИКТ-БАН.