Панаир на науката и иновациите (Innofair) ще се проведе за десети пореден път на 16-ти декември (събота) от 10:00 ч, в Софарма Бизнес Тауърс. Организатор на събитието е „Клуб Млади таланти“, а Ученическият институт на БАН е негов партньор. В научния панаир могат да се включат ученици и младежи между 14 и 20 години с проекти в сферата на природните, социалните, медицинските науки, както и ИКТ и математика. Целта е да се популяризират идеите, откритията и изобретенията на бъдещите изследователи на България с интерес към науката, технологиите и иновациите.

InnoFair е единственият български конкурс за иновативни ученически проекти, афилииран към Intel ISEF – най-голямото в света състезание за ученици, което се провежда в САЩ. Според условията на конкурса, един проект ще представлява България на INESPO – най-голямата олимпиада за ученици, занимаващи се с екология и устойчиво развитие, а още един – на Expo Sciences Luxembourg, едно от най-старите ученически състезания в Европа.

В продължение на целите си за подкрепа на талантливи млади хора, Ученическият институт на Българската академия на науките предоставя възможността на избрани ученици с наградени проекти в проведената научна сесия на УчИ-БАН през 2017 г. да се състезават за формирането на българския отбор за Intel ISEF и други международни конкурси.

На десетото юбилейно издание на Панаир на науката и иновациите ще бъдат показани идейните проекти, инсталации и изобретения на 20 млади учени, които ще се борят за големите награди. През целия ден журита от изтъкнати специалисти в областта на математиката, физиката, природните науки, както и най-добрите участници в минали издания на Innofair ще оценяват разработките.

Авторите на най-добрите проекти на Панаира на науката и иновациите ще бъдат наградени с участие в престижните ученически състезания в САЩ, Южна Корея и Европа.

Информация за програмата и участниците във форума можете да следите тук: https://www.facebook.com/events/1788140158150663/permalink/1790211101276902/

Повече информация за Клуб Млади таланти вижте тук: http://www.cys.bg/?page_id=5