Делегация на БАН в състав – председателят на БАН акад. Юлиан Ревалски и зам.-председателят на БАН чл.-кор. Евдокия Пашева посети Ереван, Р. Армения, във връзка с честването на 80-годишнината от основаването на Националната академия на науките на Република Армения (НАН на РА).

Научната общност на Република Армения и делегации от 12 страни участваха в събитието. Участниците в тържествата бяха приветствани от президента на НАН на РА академик Ашот Сагян. „Академията е най-висшият научен център на страната, официален съветник на правителството на РА, изминал труден и смислен път в продължение на 80 години, постигнал големи научни постижения и получил световно признание“, каза Ашот Сагян, президент на Националната академия на науките на Република Армения.

Акад. Ревалски поднесе официален адрес от името на Българската aкадемия на науките като подчерта, че двете академии имат много общи научноизследователски области, в които могат активно и ползотворно да си сътрудничат.  На събитието присъстваха Президентът на Р. Армения Вахагн Хачатурян и министър-председателят Никол Пашинян, който поздрави участниците и очерта бъдещото развитие на науката и технологиите в Армения.