Център за обучение – БАН и Кариерен център към ЦО-БАН организират за докторантите и младите учени от БАН пролетна серия  уебинари /онлайн семинари/ ,,Моите стъпки към успешна кариера‘‘. Гост-лектор на първия уебинар е проф. Мариела Деливерска, катедра „Оценка на здравните технологии“ от Факултет по обществено здраве към Медицински университет – София. Уебинарът ще се проведе на 30 март 2021 г. (вторник), от 10:00 часа в Zoom.

Може да се регистрирате на следния линк:

https://us02web.zoom.us/meeting/register/tZYrdO2pqzIrG9RCs3r1gGPkqQLguCvYqGK4

За серията уебинари:

С тази серия от уебинари целим да подпомогнем Вас, колеги млади учени и докторанти, в кариерното ориентиране и планиране. Искаме да Ви вдъхновим, развълнуваме, да Ви покажем различни възможности. Поканили сме за лектори успешни учени, започнали кариерата си в БАН, също като Вас. Те са специалисти от различни области и са се реализирали в академичните среди или индустрията/бизнеса както в България, така и в чужбина.

Лекторите ще ни разкажат за техния интересен кариерен път. Вървейки по стъпките им, ще разберем какво е подбудило любопитството им към науката, кои личностни качества, умения и знания са им помогнали в професионалното израстване, какви са били перипетиите, какви върхове са достигнали и как. Ще ни разкажат още и за важността на международния опит, за ползата от научните сътрудничества, както и какво да очакваме при прехода към индустрията или към академична кариера в университет. Ще получите полезни практически насоки за по-успешно и удовлетворяващо кариерно развитие.

Тайната да надградим себе си се крие в личната мотивация и планирането. Това, което прави промяната и процеса на надграждане по-лесни е подкрепата и помощта на хора, минали по този път. Надяваме се, че безценният споделен опит на нашите лектори ще Ви помогне да изберете правилните стъпки, да бъдете по-смели и по-подготвени в търсенето на идеалната за Вас позиция!

За повече информация посетете http://edu.bas.bg/

Център за обучение – БАН

Кариерен център към ЦО-БАН