Център за обучение – БАН и Кариерен център към ЦО-БАН имаме удоволствието да Ви поканим на шестото събитие от специално организирани за докторантите и младите учени от БАН:

Серия уебинар „Писане и управление на успешни научни проекти“

УЕБИНАР

на тема:

Отдел “Международна дейност, оперативни програми и проекти“ – БАН  представя за Вас:

„Възможности за мобилност на докторантите на БАН в чужбина с програма „Еразъм+“

 

Лектор:

Томина Галибова, гл. експерт към отдел МДОПП-БАН, ЕРАЗЪМ координатор

С участие в дискусията на:

Юлия Попчева, докторант, PR на ИЕФЕМ-БАН, участник в програма „Еразъм+“

Дата на провеждане на уебинара:

28 февруари 2022г. (понеделник)

Продължителност на уебинара:

14.00 – 16.00 часа

Линк за включване към уебинара:

Можете да се регистрирате и да вземете участие в събитието на следният линк в платформа Zoom:

https://us02web.zoom.us/meeting/register/tZUvdeutrTorGtDbG0OVu_r3OX1EVCZfenlJ

Информацията за събитието е достъпна и на Фейсбук страницата на Кариерен център към ЦО-БАН:

https://www.facebook.com/careercenterbas/

Информация за уебинара:

Г-жа Галибова ще запознае аудиторията с възможностите, които програма „Еразъм+“ разкрива пред докторантите. Ще постави акцент върху изискванията на актуалната покана за кандидатстване по програмата. Ще представи новите моменти за сегашния програмен период (2021-2028), двата вида мобилности – за практика и за обучение, размерът на финансовата помощ от ЕК, изборът на приемаща институция и др.

Г-жа Галибова ще посочи своето приемно време и координати за контакт за желаещите долънителни индивидуални консултация, свързани с програма „Еразъм+“.

Г-жа Попчева ще сподели важни и полезни наблюдения, на базата на своя личен опит от участието си в програма „Еразъм+“. Ще посочи как се е справила с предизвикателства и трудности, пред които се е изправила през този период. Ще участва активно в дискусията на уебинара и ще даде ценни напътствия към младите колеги, които проявяват интерес към програмата.

Защо да изберете Еразъм+ стаж?

Научният опит, който ще придобиете в чуждестранна организация и мултикултурна среда е изключително високо ценен ккато в България, така и в международен план. Не е за подценяване и мрежата от контакти, която може да изградите. Културният обмен и споделените моменти, новите места и хора, свързани с живота в чужда държава, са допълнителните плюсове. Програма “Еразъм+” дава най-вече това – незабравими спомени за чудесни места, богата палитра от контакти с хора от различни краища на Европа. При добро желание и организация, Еразъм изживяването може да приключи за Вас и с много добро владеене на чужд език.

Убедени сме, че уебинарът ще бъде изключително полезен за Вас, ще очертае нови  възможности за мобилност и ще допринесе за Вашето кариерно и научно развитие. Както и по време на предходното ни събитие, ще имате възможност да установите контакт с експерт по разглежданата тема от Академията. Очакваме Ви в платформа Zoom! Събитието е с безплатно участие, но е необходимо да се регистрирате на посочения по-горе линк в Zoom.

 

Център за обучение – БАН

Кариерен център към ЦО-БАН