С фотоизложба и обучение на тема „Авиационни делници“ Регионалният академичен център–Плевен осъществява политиката за развитие на МУ-Плевен в направление „Свързаност и партньорство“

На 28 ноември в Центъра за работа с деца – Плевен (ЦРД),  Регионалният академичен център – Плевен представи изложбата „Авиационни делници“. Събитието е под патронажа на Община Плевен и по покана на Българско астронавтическо дружество – клон Пловдив. Реализира се от Медицински университет – Плевен (МУ-Плевен) и Висшето военновъздушно училище „Георги Бенковски“ (ВВВУ), с любезното домакинство на Центъра за работа с деца – Плевен (ЦРД). Изложбата беше официално открита от зам.-кмета на община Плевен Стефан Милев, полк. проф. д-р Мануш Христов, декан на факултет „Авиационен“ на ВВВУ „Георги Бенковски“, и доц. Теодора Вълова, координатор на РАЦ – Плевен.

На 29 ноември, от 17:00 часа, в Актовата зала на ЦРД ще се проведе лектория със студенти от Медицински колеж – Плевен и ученици от плевенски училища на тема „Авиационни делници“. Организатор на обучението е Регионалният академичен център – Плевен. Лектор е капитан инж. Иван Дончев, от 12-та Авиационна база в Долна Митрополия. Интересната тема се представя в рамките на договора за сътрудничество между Медицински университет – Плевен и ВВВУ „Г. Бенковски”, според който в МУ-Плевен ще се обучават парамедици в новата хибридна специалност „Авиационен парамедик“. Обучителното събитие се осъществява във връзка с изпълнението на политиката за развитие на МУ-Плевен в направление „Свързаност и партньорство“.