В Медицински университет – Плевен, на 25.04.2024 г., Регионалният академичен център – Плевен, съвместно със секция „Филология и педагогика“, СУБ – Клон Плевен, проведоха обучение на тема: Лекар и общество пред предизвикателствата на 21.век. Мислене за сигурност в контекста на общественото здраве. Гост-лектор беше д.н. Пламен Атанасов, член на секция „Филология и педагогика“, СУБ – Клон Плевен.

По време на събитието бяха засегнати въпросите за подготвеността на съвременното общество за посрещане на здравни кризи. Акцент беше поставен върху развитието на обществото и усложнените негови реакции към предизвикателствата на заобикалящата среда. Представени бяха ефективни действия по време на мащабни катаклизми, предизвикани от епидемии или пандемии. В заключение се направиха обобщения как от епизодичните кризи да се осигури непрекъсната и комплексна активност в посока на разбирането за здравна сигурност.

В събитията се включиха над 50 участници: студенти и преподаватели на Медицинския колеж, преподаватели от факултет „Обществено здраве, катедра „Физикална медицина, рехабилитация, ерготерапия и спорт“.