Десето национално изложение „Изобретения. Трансфер. Иновации – ИТИ 2017“ на Съюза на изобретателите в България ще се проведе от 1 до 3 ноември в София, Дом на техниката. Събитието е под патронажа на Министерството на образованието и науката, а Българска академия на науките е един от официалните партньори.

Изложението дава поле за среща между изобретатели, учени и студенти, които да представят своите иновативни изобретения пред производители и предприемачи. Целта е да се създадат контакти за бъдещата реализация на тези нови идеи, както и да се привлече вниманието на медиите към изобретателската и научно-техническата дейност.

В рамките на събитието жури ще определи наградите – почетни грамоти и дипломи за добро представяне в отделните раздели, специална награда на Съюза на изобретателите, приз „Изобретател ИТИ-2017“ и други. В програмата се включва също така и семинар за ОП „Иновации и конкурентноспособност“ с лектори от Министерство на икономиката, Министерство на образованието и науката“ и Фондация „ГИС – Трансфер Център“.  Организирана е също и кръгла маса на тема „Иновации и образование“.