Ученическият институт на Българската академия на науките (УчИ-БАН) обявява прием на ученически проекти-разработки за своята ежегодна Ученическа научна сесия (УНС), която ще се проведе през месец ноември 2021 година по един от следните начини (в съответствие с изискванията на епидемичната обстановка): а) изцяло онлайн; б) хибридно – с ограничен брой присъстващи на място и синхронно излъчване в реално време до онлайн участници; в) присъствено.

За участие в УНС се приемат ученически разработки/проекти с: научно-изследователски, приложен или теоретичен характер, както и ученически произведения в различни области на изкуството. Приемат се и разработки във формата на уреди и устройства. Проектите от областта на изкуствознанието и изобразителните изкуства могат да са от теоретичен характер или под формата на художествено произведение (рисунка, етюд, пластика, дърворезба). За тези творби учениците е необходимо да приложат и пояснителен текст, в които описват идеята си. Приемат се за участие и музикални композиции на ученици.

Учениците могат да изпращат своите разработки по пощата на адрес: ул. „15 ноември“ №1, София 1000, или да използват онлайн системата за подаване на документи.

С регламента за участие може да се запознаете тук.