Регионалният академичен център на БАН в Бургас и Регионалната библиотека “Пейо Яворов” представят изложбата на Кирило-Методиевския научен център – БАН “Св. Климент Просветителят” в рамките на дните на Европа в Бургас и под патронажа на евро-депутата Мария Габриел.

Изложбата е по случай празника на светите братя Кирил и Методий, празник и на българските библиотеки и библиотечни работници, и е поредното гостуване на КМНЦ на БАН в морския град.

Изложбата беше открита в експо-център “Флора” от координатора на РАЦ – Бургас проф. д-р Севдалина Турманова, директора на Регионалната библиотека Мария Бенчева и заместник-кмета на гр. Бургас Йорданка Ананиева. Директорът на КМНЦ доц. д-р Славия Бърлиева представи изложбата и изнесе доклад на тема “Св. Климент и българските книги”, посветен на ролята на Кирило-Методиевия ученик и следовник за утвърждаването на българската и славянската писмена култура като трети дял на европейската книжовност.

Събитието уважиха библиотечни дейци от Област Бургас, директорът на държавен архив г-жа Данка Георгиева, служители на Областния информационен център, неправителствени организации, граждани.

Изложбата може да бъде разгледана в експо-център “Флора“ в Бургас до края на месец май.