Всяка година на 10 ноември отбелязваме Световния ден на науката за мир и развитие, за да подчертаем значението и мястото на науката в нашето ежедневие, както и важната й роля в обществото и необходимостта от ангажирането му в дебати относно нововъзникващите научни въпроси.

По този случай ISC организира два уебинара на 10 ноември:

Допълнителна информация от International Science Council и общността:

ISC-UNDRR Hazard Information Profiles Launched

Скоро преди старта на общото събрание на ISC за 2021 беше публикувано допълнение към “Технически доклад на ISC и офиса на ООН за намаляване на риска от бедствия” – преглед на дефинициите и класификацията на рисковете (Юли 2020). Той включва описание на всеки от 302-те профила на информация за опасност (hazard information profiles – HIP). Със 100 автори и 130 рецензенти, участващи в разработването на HIPs, този доклад стимулира процеса на мултидисциплинарно сътрудничество за използване на научно-базирана информация с цел по-добро дефиниране на опасностите и изискванията за данните от тяхното ефективно измерване.

С публикацията можете да се запознаете тук: https://council.science/publications/hazard-information-profiles/

Напомняне за IUFoST-IUNS knowledge sharing dialogue on “The Power of Food Science and Technology and Nutrition for Sustainable Planet Health”

Присъединете се към двудневното събитие относно храните и науката за храните. Ще се обсъжда как да продължим напред към резултатите от срещата на върха на ООН за хранителните системи през 2021 г., която постави основата за глобална трансформация на хранителните системи за постигане на Целите за устойчиво развитие до 2030 г.

Предстоящи възможности за кандидатстване на ISC:

  • Apply for the Singapore Academies South-East Asian Fellowship (deadline: 30 November 2021)
  • Apply for a scholarship for Turcology research (deadline: 30 November 2021)
  • Call for nominations for the Shaw Prize 2022 in Astronomy, Life Science & Medicine, Mathematical Sciences (deadline: 30 November 2021)
  • Call for applications to host International Data Week 2025 (deadline: 31 January 2022)

Предстоящи събития на ISC: