Предизвикателствата пред създаването на устойчива европейска хранителна система ще бъдат обсъдени по време на серия от уебинари, които ще се проведат през втората половина на 2020 г. Основен акцент ще бъдат промените в потребителското поведение, настъпили след пандемията от Covid-19.

Уебинарите ще изследват различни аспекти на хранителните системи в Европа след публикуването на основния доклад на SAPEA „Устойчива хранителна система за Европейския съюз“  и научното становище на главните научни съветници на Европейската комисия.

Всеки уебинар ще продължи около един час и ще включва специалисти от работната група на SAPEA за устойчива хранителна система, както и представители на различни организации, работещи по тези въпроси. Първото събитие „Covid-19 и нашата храна: как кризата се отразява на това, което ядем?“ е планирано за 2 юли от 16 ч. (българско време) и ще се фокусира върху промените, които нанесе пандемията от Covid-19.

Следващите уебинари от серията са планирани за есента и ще се занимаят с новата стратегия на Европейския съюз Farm2Fork (със съ-домакин Европейската коалиция за хранителна политика) и ролята на агроекологията и технологията на устойчивостта.

За повече информация и регистрация за уебинарите, когато те са вече отворени, може да посетите  сайта на SAPEA.