Международният ден на жените и момичетата в науката – 11 февруари е иницииран от ЮНЕСКО за признаване на важната роля на жените и момичетата в науката и технологиите. През 2022 г. той се провежда под наслов „Справедливост, разнообразие и приобщаване: водата ни обединява“.

По повода International Science Council организира филмов фестивал с 10 късометражни филма,  уебинар и панелна дискусия, за които можете да се регистрирате тук: https://council.science/current/blog/celebrating-international-day-women-girls-science-2022/.

International Science Council отправя покана за:

  • International Science Council отправя покана и към учени, които се занимават с климатични изследвания, да участват в определянето на списък с теми за доклада за 2022 г. 10 New Insights in Climate Science до 20 февруари на този линк – https://form.jotform.com/220204404211029.

 

  • В рамките на Десетилетието на океанските науки за устойчиво развитие на ООН (2021 – 2030 г.) International Science Council отправя покана към своите членове да дадат своя принос към Конференцията на ООН за океана, която ще се проведе от 27 Юни до 1 юли 2022 г. Вашите приноси можете да изпратите до 21 февруари тук: https://sdgs.un.org/basic-page/2022-un-ocean-conference-global-online-stakeholder-consultation-inputs-concept-papers.

 

Различни възможности за кандидатстване:

  • Призив на председателя на Помощния орган на UNFCC за научни и технологични съвети по възможни теми за диалога за океана и изменението на климата през 2022 г. (краен срок: 25 март 2022 г.)
  • Покана за номинации за наградата Stein Rokkan 2022 по социални науки (краен срок: 28 март)
  • Свободна позиция: главен редактор на „BioFactors“ – списание, посветено на бързото публикуване на открития и прегледи, описващи структурите, функциите, идентификацията и взаимодействията на макромолекулите и метаболитите (краен срок: 31 март 2022 г.)
  • Номинаране на кандидати за наградите TWAS за отделни учени от развиващите се страни в девет области (краен срок: 31 март 2022 г.)
  • Номинации за наградата на фондация „Матей Доган“ по политическа социология (краен срок: 5 април)

За още възможности за кандидатстване и новини от International Science Council следете сайта: сайта.