„Предизвикателствата пред  жените в науката“ е темата на уебинар, организиран в навечерието на Международния ден на жената 8 март от  Центъра за обучение на БАН. Събитието е част от серия уебинари „Моите стъпки към успешна кариера“, предназначено е за докторанти и млади учени и ще се проведе на 7 март (понеделник)  от 13:00 до 14:30 часа.

Сред темите, които ще бъдат обсъдени, са предизвикателствата пред дамите учени в България и в чужбина, балансът между кариериерното израстване и грижата за семейството. Ще бъдат представени успешни жени учени, които въпреки трудностите са продължили да следват сърцето си и са постигнали много в своите научни области.

Гост-лектори са проф. Албена Йорданова, Университет на Антверпен и Фламандски институт по биотехнологии (VIB), Белгия и доц. Милена Георгиева, дб Институт по молекулярна биология, БАН. В дискусията ще участват и чл. кор. дбн Евдокия Пашева, заместник-председател на БАН, директор на Център за обучение – БАН и г-жа Кристина Радкова, координатор на програмата на L’Oréal и ЮНЕСКО “За жените в науката” в България.

Подробна информация за уебинара вижте тук.Линк за регистрация и участие: https://us02web.zoom.us/meeting/register/tZckcOCrrjosH9fgYhxrq0udx9pHYzNDgHMI